És possible que algun aficionat al futbol, no excessivament documentat, pensi que un servidor (que no n'és mica expert) s'ha confós: el Barça, es dirà a si mateix, està jugant l'Europa League. En part l'encertarà, però en part (en una part que consider molt important) l'errarà de ple. De fet, el F.C. Barcelona, popularment Barça, està jugant la Champions (i en fase molt avançada), a través del seu equip de futbol femení. Les dones del Barça van vent en popa. L'any passat varen guanyar la Champions League i enguany fan pinta de poder-hi tornar. Per tant, sí que hi ha un equip de futbol del Barça avançant a la Champions. I tant, que hi és!
I no és tan important, altra vegada des de les meues particulars consideracions, que vagi endavant en la màxima competició de futbol europeu com que recentment ha batut un rècord mundial d'assistència d'espectadors a un partit de futbol femení. El dia 30 de març de 2022, al Camp Nou, al barri de les Corts de Barcelona, 91.553 persones varen omplir el camp per veure-hi un Barça-Real Madrid.
L'assistència de públic va pulveritzar l'anterior rècord mundial, que s'havia enregistrat a l'Estadi Rose Bowl de Los Ángeles, en partit entre les seleccions estatals dels Estats Units d'Amèrica i la Xina (amb 90.185 espectadors), i deixava encara més endarrere el rècord d'Europa (establert a Wembley en el partit entre les seleccions d'Anglaterra -ep, d'Anglaterra, no del Regne Unit, que no en té cap, de selecció esportiva!- i Alemanya; hi varen assistir 77.758 espectadors).
Per acabar-ho d'arrodonir, el Barça va guanyar el Real Madrid per 5 a 2 i es va classificar per a la següent ronda de la Champions League. Que, naturalment, també es jugarà a l'Estadi, esperablement amb una presència similar d'aficionats. Les dones del Barça varen voler emular la feina feta pels hòmens a l'estadi del Madrid, on feia no res que havien guanyar per 0-4.
El Barça, que assortadament torna a presidir Joan Laporta, el president que ha estat al capdavant de l'època més notable del club, està obrint una escletxa importantíssima en un esport que sempre s'havia considerat, bàsicament, com a masculí. L'equip femení del Barça està contribuint poderosament a esquerdar els prejudicis que hi ha sobre gènere i esport. Se suposa, per alguna raó que se m'escapa, que la gimnàstica rítmica és més femenina i que el futbol, ja que hi som, és més masculí. Es tracta de tòpics patriarcaloides que no tenen ni la més mínima base ni substància. Si no, que ho diguin a les jugadores del Barça.
Per a la joventut d'arreu, perquè el futbol és un esport completament globalitzat, hi ha jugadores que constitueixen autèntics exemples d'èxit i de superació. Destaca poderosament n'Alèxia Putellas, guanyadora del Baló d'Or d'enguany (no només de Messi viu aquest guardó lliurat a França). I, amb ella, Lieke Martens, Jennifer Hermoso, Aitana Bonmatí, M. Pilar León, Caroline Graham o Clàudia Pina. A més a més, cosa que potser no resulta excessivament coneguda a les Illes Balears, el Barça femení és l'equip de Champions que més illencs té a la seua titularitat. Hi ha, més concretament, tres mallorquines: Catalina Coll, Mariona Caldentey i Patrícia Guijarro.
De n'Alèxia Putellas, i relacionat amb la concessió del Baló d'Or, n'hem de destacar que ha estat la primera persona a guanyar aquest guardó que s'ha expressat en català a l'hora d'agrair-lo. De manera que, igual que el film «Alcarràs» a la Berlinale, per comentar un altre èxit recent, ha contribuït a posar la nostra llengua al mapa del món, amb tota normalitat, sense complexos, com si el català fos una llengua plenament normalitzada. (Tot sigui dit entre parèntesi: no normalitzarem l'ús del català si no el feim servir com si ja estigués normalitzat).
De la nova etapa de Laporta, de Xavi Hernàndez, de Jonatan Giráldez (entrenador del Barça femaní), o de Sarunas Jacikevicius (bàsket masculí) en podem destacar l'esperit guanyador, la voluntat d'excel·lència, la capacitat d'enlluernar. Allò que va portar, a través dels anys, personatges com Antoni Gaudí, Pau Casals, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Joan Miró, Josep Trueta, Josep Pla, Joan Fuster, Ignasi Barraquer, Antoni Puigverd i tota una plèiade de metges, biòlegs, artistes, arquitectes, cantants, pedagogs a posar la catalanitat al mapa del món.
8 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Periódico de Ibiza y Formentera
Por partes: Ver a este tipejo hablar de fútbol femenino es que la política no tiene nada ya que exprimir. Verlo manipular hasta tal punto para llevarlo a una genta catalana (casi genética) es subrealista. El récord de asistencia sólo demuestra el odio y el antimadridismo de los catalanes, así como su cobardía. Se batió record por dos motivos; Era contra el Real Madrid y la victoria estaba asegurada (el Madrid lleva dos años creado y el Barsa bastantes más). No vi tanto record el jueves contra los de la salchicha... Que os la metieron por el cul.. Querer ensuciar algo como el balón de oro (premio manipulado, sino como se justifica que se lo den al acabado de Messi) y decir que el catalanismo ha conseguido otra gesta porque habló en catalan... Es penoso. El catalanismo no ha conseguido nada. Alomejor Alexa es catalana, habla catalán, y se siente súper española y contraria a tus deseos de independencia. Se lo has preguntado antes de usarla para manipular tus artículos? Das la misma pena opinando aquí, como en clases. Que asco de profesor, y que alegría cuando te vayas para siempre.
Mi llama uno y mi decí que la ESPAÑOLA MARROQUÍ, MAS GUAPA que la FRANCÉSA MARROQUÍ,, yo no hablo de GUAPA O NO GUAPA, hablo de fútbol ⚽ , no hablo DE POLÍTICA referencia a ese artículo, paso cada uno es mayor y libre ,, yo no soy NADIE para JUZGAR,,solo mi gusta que hay PAZ Y AMOR .
,,,y reitero,, dejen de vincular la política con todo tipo de deporte,, y más aún con el fútbol femenino, el cual se está dejando ver y es el espejo para muchas niñas de la totalidad de España, hablen catalán, castellano, gallego o euskera,,,
,,,empecé a leer como hago casi todos los miércoles,, y ostras ,, párrafo a párrafo pensaba que algo había cambiado, que usted, con sus letras podía defender y apoyar al fútbol femenino,,,pero tristemente llegué a la parte de su opinión, donde erróneamente vuelve a dejar a un lado el fútbol femenino e intenta vincularlo con sus ideas independentistas,,,si, Sr, Bernat,, todos los amantes al fútbol conocemos a Alexia Putellas,,sabemos que el " Barsa" femenino tiene un equipazo,,,pero en vez de mezclar sus ideas políticas con el deporte, ya le valdría interesarse de cuántos equipos juegan en la liga de es fútbol femenina española y la poca asistencia de espectador@s que asisten en un partido cualquiera,,,ese es el verdadero problema del fútbol femenino ,,,no el idioma, ni de dónde son las jugadoras...
Dijo Churchill que fanático es quien es incapaz de cambiar de opinión ... ni de tema
Pido disculpas 🙏 por no pasarte su información de mi preferida SR BERNAT. Kheira Hamroui nació en Croix (Francia) el 13 de enero de 1990. La jugadora azulgrana comenzó a jugar al fútbol en la academia de Clairefontaine, escuela de formación de donde han salido jugadores como Thierry Henry, Laurent Blanc o Zinedine Zidane. Después de un año, fichó por FCF Hénin-Beaumont, en el que jugó una temporada. En 2008 dio el salto a la Primera División francesa y se incorporó al Saint-Étienne, donde marcó 34 goles en las cuatro temporadas que formó parte del equipo. Después fichó por el París Saint-Germain, donde tuvo mucho protagonismo en los cuatro años que jugó para el club de París. EN SOCIAL MEDIA ES UN REFERENCIA y igualmente 😊 hasta será nuestra UNIÓN DEPORTIVAMENTE 💙❤💜🧡💚. Se fuera por la POLÍTICA HERMANO BERNAT 🤯,VOLVEMOS LOCOS . https://youtu.be/QaiUm8jNiCk
Gracias SR BERNAT con todo respeto al artículo es EJEMPLAR, yo soy de pequeño amba al BARCELONA FC , cuando perdía no comía y mi ponía NERVIOSO y esperaba una SEMANA para verla ,, yo soy de TANGER en NORTE DE MARRUECOS, hablamos árabe _francés en colegios, pero en los documentos y los norteños marroquís hablamos español y estudiamos en masa en colegios 🏫 CERVANTES ,, por derecho y por q la ANTENA de España UNI AL NORTE CON Nuestro vecino España, miramos canales españoles a través de las antenas, y por eso miraba mi equipo de fútbol ⚽ preferido, junto al IRT TANGER,mi gustan y te doy mil aplausos 👏, Y por cierto hay una JOGADORA FRANCÉSA MARROQUÍ con el football club Barcelona, y soy fan DE ELLA en SOCIAL MEDIA INSTAGRAM. Ouahabi con el Barça en . Leila Ouahabi El Ouahabi (Mataró, Barcelona, 22 de marzo de 1993) es una futbolista española. Juega como defensa en el Fútbol Club Barcelona de la Primera División de España. Formada en el fútbol formativo azulgrana, se ha convertido en una de las carrileras de referencia de la Liga Surgida de las categorías inferiores culés, Leila Ouahabi volvió al Barça en verano de 2016 después de tres años en el Valencia, donde creció hasta convertirse en una de las carrileras de referencia del fútbol estatal. Se ha sobrepuesto a las adversidades en forma de lesión. Gracias SR BERNAT de corazón