El passat cap de setmana, a Eivissa es va poder gaudir del Messiah de Händel: un capo lavoro del compositor anglès però nascut a Alemanya, una de les obres de música clàssica més representades de la història i sense dubte, una de les partitures barroques més meravelloses mai composades.

Malauradament, a Eivissa no és fàcil poder escoltar en directe concerts de música clàssica i que, a més, siguin de qualitat. Tot i així, l’única empresa de música clàssica d’Eivissa Just4You, ha fet possible que en menys de 3 anys, a l’illa s’hagin pogut escoltar artistes de primer nivell i compositors des de Händel i Bach, passant per Pergolesi, Mahler, R. Strauss, Faure i Ravel, fins a arribar a Wagner, entre d’altres. El passat dissabte es varen desmuntar molts tòpics que envolten aquest gènere musical, ja que el públic que va acudir-hi fou de totes les edats, amb i sense coneixements musicals, però amb una característica en comú: predisposició a gaudir de la música clàssica.

Tot això ens demostra que els eivissencs també sabem apreciar altres estils, més enllà de la música electrònica que ens col·lapsa a l’estiu, i que el públic eivissenc, amb molt bon criteri, demana que hi hagi més oportunitats d’escoltar i gaudir de l’òpera, la sarsuela i la música clàssica.

La representació del Messiah de Händel al reformat Recinte Firal, va ser un absolut èxit de públic, ja que quasi un miler de persones (tot i les condicions climatològiques) decidiren endinsar-se dins la màgia del barroc, així com també va ser un èxit musical, ja que sota la batuta del Maestro Juan Francisco Ballesteros, es pogueren escoltar solistes de primer nivell com el tenor Antonio Aragón, el baríton Pablo López, la soprano Quiteria Muñoz i la mezzosoprano Adriana Mayer, a més d’una orquesta integrada per músics eivissencs de l’orquesta Ibiza Soul Baroque que va comptar amb el suport de 14 músics de fora de l’illa.

Però sense dubte, l’element diferencial d’aquesta extraordinària proposta musical va ser el cor participatiu. No només es va comptar amb la excelent interpretació de la Coral de Cambra de Pamplona, sinó que 61 memebres de quasi tots els cors d’Eivissa es varen sumar a aquest projecte. En definitiva: 110 protagonistes sobre l’escenari i quasi 1.000 protagonistes que omplien la nova sala del Recinte Firal. Tot això gràcies a dos responsables: Just4You encapçalat pel Maestro Ballesteros i el Consell d’Eivissa que, amb l’impuls dels consellers Marta Díaz, Gonzalo Juan, del President Vicent Torres i del cap de protocol Antoni Vinyaràs, han aconseguit que Eivissa gaudeixi del primer Messiah de Händel participatiu de la història.

Gràcies a l’esforç de les nostres institucions i de les nostres empreses, podem afegir un altre atractiu als molts que ja té la nostra illa: l’augment de produccions de música clàssica de qualitat, Hallelujah!