Jaume Ribas y Pilar Vinent ganan el Premi de Narrativa Ciutat d'Eivissa

| Eivissa |

Valorar:
preload
Jaume Ribas y Pilar Vinent, ganadores del Premi de Narrativa Ciutat d'Eivissa.

Jaume Ribas y Pilar Vinent, ganadores del Premi de Narrativa Ciutat d'Eivissa.

11-12-2010

Jaume Ribas Prats ganó ayer el Premi de Narrativa Ciutat d'Eivissa 2010 (dotado con 4.000 euros) con su primera novela, El casal esquerrra; mientras que la menorquina Pilar Vinent Barceló lo hizo de la modalidad infantil (2.500 euros) con su cuento La tortuga de Binirraïmet. A la edición de este año del certamen que organiza el Ayuntamiento de Eivissa se han presentado 15 novelas y 39 cuentos infantiles.

La entrega de los premios se realizará a las 20,00 horas del próximo miércoles 15 en la sala de plenos de Can Botino. En cuanto a la publicación y presentación de los trabajos premiados, a cargo de la editorial Mediterrània, tendrán lugar dentro del programa de Sant Jordi 2011.

Según explicó ayer a este periódico Ribas Prats, El casal esquerra cuenta «la historia de una saga familiar de la isla que se desarrolla desde primeros del siglo XX hasta los años 80. Los avatares de una familia normal de campo que se ve dividida por la Guerra Civil. Una parte transcurre en Francia y en Sudamérica, porque uno de los hijos se hace religioso y asiste a los hechos de El Salvador y todo el movimiento de la teología de la liberación en Sudamérica».

Preguntado si la novela tiene rasgos autobiográficos, el escritor y expolítico ibicenco apuntó que no. «Trata de vivencias y experiencias que he conocido de otras personas», señaló el autor, para quien este premio significa «un estímulo para seguir escribiendo. Yo voy haciendo, pero a mi ritmo, sin que me apresure nadie. Lo principal es que, desde que me jubilé, con lo que más disfruto es con la escritura», aseguró Jaume Ribas, autor de varios libros de poesía y de dos libros de relatos cortos; el último, Cartes amagades, publicado recientemente en Edicions Can Sifre.

Niña con tortuga ciega

Por su parte, Pilar Vinent Barceló, que se presentó por primera vez al premio ibicenco, señaló ayer a este periódico que La tortuga de Binirraïmet se desarrolla en una explotación vinícola de Menorca, con una familia que adopta a una niña china. «En la historia hay como dos mundos que se van mezclando: el de la familia del lugar y el de los animales que se crían en la viña. Sobre todo una familia de tortugas; y se centra sobre todo en la relación entre la chinita y una tortuga que se queda ciega», precisó la autora, de 50 años y asesora lingüística del Consell menorquín,

Una historia que, en su caso, tiene bastante de autobiográfico, pues es madre adoptiva de una niña china: «Una experiencia muy gratificante que me ha dado mucho más de lo que habría podido imaginar», aseguró Vinent, que no sabe si vendrá a recoger el premio el próximo día 15. «Tengo algunos compromisos familiares, pero intentaré arreglarlos; aunque seguro que estaré en la presentación del libro la próxima primavera», aseguro

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Pilar Vinent
Hace más de 7 años

A l'Armand,li he de dir que el premi Contarella convocat per l'Aj. de Ciutadella no preveu premi ni publicació per a cap més obra que per a la guanyadora, de manera que la meva obra que sí participà en el concurs però no el va guanyar no ha estat editada en cap moment ni ho serà ni he rebut cap premi de cap tipus. Podeu contrastar aquesta informació amb l'ajuntament en qualsevol moment. El fet de participar en un concurs aense obtenir cap guardó, que jo sàpiga, no impedeix presentar-se a un altre amb la mateixa obra. Per tant, consider que no hi ha hagut aquest suposat incompliment de bases en cap moment. No entenc a què treu cap voler treure la il·lusió per un guardó tan bonic, ja que el millor premi per a mi és veure aquest conte publicat algun dia i per açò m'hi vaig presentar.

Valoración:7menosmas

carles pons
Hace más de 7 años

Inèdit vol dir "no editat", així que respecta totalment les bases del concurs.

Valoración:17menosmas

Armand
Hace más de 7 años

Hola! Em pregunto, l'obra de Pilar Vinent la de: "La tortuga de Binirraïmet" no respecta les bases del concurs XVIII PREMI DE NARRATIVA INFANTIL CIUTAT D'EIVISSA. El punt 1)El premi de narrativa infantil Ciutat d'Eivissa està obert a tota creació literària i inèdita en llengua catalana. De inèdita res de res, aquesta obra queda finalista en el Premi contarella 2010. AQUI TENIU LA INFORMACIÓ DE INTERNET: Un conte en castellà obté el Premi Contarella Ciutadella premia per primer cop una obra no escrita en català, "La cometa Pifia", de l'asturiana Yose Àlvarez L.B., CIUTADELLA 23/04/2010 Comente esta noticia Enviar Imprimir A+ A- acte. Ahir es presentà el llibre de Xavier Serrahima, "Les amigues" (Contarella 2009), il•lustrat pels fillets - CRIS L'Ajuntament de Ciutadella ha atorgat el Premi Contarella a un conte escrit en castellà per primera vegada en la història del certamen. L'obra premiada es titula “La cometa Pifia”, de l'autora asturiana Yose Àlvarez Mesa, que es presentà al concurs literari amb el pseudònim de Infinitesimal.L'autora premiada treballa i viu a Astúries, ha publicat deu llibres i ha participat en diverses antologies i revistes culturals. Ha obtingut nombrosos premis literaris per treballs en vers i prosa. Amb el Premi Contarella obtindrà 500 euros i la publicació del conte premiat. El veredicte del jurat es va fer públic ahir a la Casa de Cultura. La taula qualificadora ha estat integrada per la regidora de Cultura, Maite Salord; Ester Allès, assessora lingüística; Pacífic Camps, director de l'Escola Municipal d'Arts; Núria Pons Capella, bibliotecària, i Francesc Florit Nin, escriptor i artista. Enguany s'han presentat deu obres originals, entre les quals ha estat seleccionada com a guanyadora “La cometa Pifia”. Així mateix, ha quedat com a finalista la narració “La tortuga de Binirraïmet”, de Pilar Vinent Barceló. La resta d'obres presentades són: “Els pirates pirats” (pseudònim: Francisquita Romerales); “Una caixa de sorpreses”; “La jaqueta màgica del mag Filomeu” (pseudònim: Fil d'embastar); “L'arribada de les roselles”; “Pedretes màgiques”; “L'ocell de colors” (pseudònim: Petit Borinot); “L'entrada al món màgic” (pseudònim: les fades del bosc); i “Aisha, posa ordre en aquest poble!” (pseudònim: Sargantana Tana). Dels deu originals presentats només un ha estat escrit en castellà, precisament el conte guanyador del Premi Contarella 2010. “Les amigues”, surt al carrer La Casa de Cultura acollí ahir la presentació de l'edició del llibre “Les amigues”, de Xavier Serrahima, guanyador del X Premi Contarella de Literatura Infantil 2009. A l'acte participaren la batlessa, Pilar Carbonero, la regidora de Cultura, Maite Salord, i Xavier Serrahima, a més dels alumnes de l'Escola Municipal de Dibuix i Pintura que han estat els autors de les il•lustracions de “Les amigues”, un conte que treu al carrer l'Ajuntament de Ciutadella amb motiu de la celebració del Dia del Llibre.

Valoración:1menosmas

Juan Cardenas Rodriguez
Hace más de 7 años

Felicitats Don Jaume i animo que encara ets jove per escriure mes noveles.

Valoración:22menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1