Ha sido una respuesta sin precedentes que ha desbordado todas las previsiones. Más de 1.300 personas han presentado su solicitud para formar parte de la plantilla de informativos de IB3.
Más de 1.300 solicitudes para formar parte de la plantilla de los ‘nuevos' informativos de IB3
También en Noticias
- Un ibicenco encuentra el amor en First Dates
- Un mallorquín estalla por una multa tras aparcar su moto en la zona azul de Ibiza: «Es una atrocidad»
- Los médicos apoyan el ‘multazo’ de 300.000 euros por el acto negacionista de Miguel Bosé y Josep Pàmies
- «Ibiza se nos ha ido de las manos»
- Un joven de 25 años atemoriza desde hace meses a los vecinos de es Canar
21 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Periódico de Ibiza y Formentera
Per altra part, explicar-te molt per damunt com funciona es tema. Tota llengua per seguir existint, i mes si es minoritaria, ha de ser normativitzada (ha de tenir normes) i ha de ser normalitzada (es a dir, fer-la ‘normal’). Una manera de normalitzar-la és utilitzar-la en els mitjans de comunicació. I lo que se fa (amb el català, o qualsevol altra llengua) es utilitzar la modalitat estandar ...t’agradi o no, perque se suposa que es una modalitat que engloba a tots. Pentura voldries que se xearras com tu (per exemple ‘palmesano’), i un altre voldria que se xerras mallorqui de soller, i despres vendria un de formentera...i no acabariem mai, per aixo s’utilitza la modalitat estandar que es de ‘tots' i de ‘ningu'...
Dimbladas, se me fa dificil discutir d'aquests temes amb colcu que diu que el català el va crear UNA persona...i que, a més, ho va fer amb les perverses intencions que comentes. Desconec qui és o qui va ser aquesta persona. També desconec qui te prohibeix xerrar d'una manera o una altra. Pentura com que no se aquestes coses, que de ser vere, serien molt preocupants, no puc discutir amb tu. Lo que que si conec jo, molt per damunt, es sa feina d'un tal Francesc de Borja Moll, que juntament amb un tal Alcover varen escriure un ‘llibret’ anomenat diccionari- catala-valencia-balear...
JRF, ja has tret s'argument d'es colombiano, que és mes o manco es mateix de s'andalus. Mira, sa diferencia entre un colombiano i un mallorqui es que es colombià quan escriu i xerra en castellà ho pot fer servint totes ses peculiaritats pròpies de sa seva terra perque totes estan permeses i regulades per s'estandar d'es castellà, i de fet si aprens castellà a Colombia el t'ensenyaran tal com el fan servir allà. En canvi un mallorqui no pot fer servir res de lo que es propi de sa seva terra perque es catala es una llengua excloent i tancada, creada per un fanàtic que va posar com a premisa eliminar tot lo que fos propi de lo que ell denominava dialectes. Possiblement ets mallorquins no seriem tant esprius a s'hora de parlar de "llengua catalana" si s'haguessin respectat ses modalitats pròpies de Mallorca (lo qual vol dir molt més que s'article salat), i sobretot si no hi hagués darrera de tot altres interessos que tots coneixem ben bé.
A menudo sitio vais a ir, pobres: Una empresa pública externalizada y con explotación y precariedad laboral desde que la fundó el angelito Matas. A no ser que seais de la élite de enchufados que mandó el PPodrido de Valencia.
Idò esper que el que els hagi d'examinar, s'hi miri bé en com quan i de quina manera pronuncien les o tancades i obertes, les e obertes, neutres o tancades i els futurs i passats, sense confondre'ls uns amb els altres. I no em referesc a les característiques è dels d'Alaró, Binissalem o Lloseta. Aquestes característiques enriqueixen una llengua, sinó a vertaderes aberracions que fan alguns dels que hi ha actualment. Alguns i sobretot algunes van posant e e e e e e e davant cada paraula. Això estaria bé per parlar dins un cafè, però NO en un lloc on s'ha de servir de model a imitar.
i ja per acabar, i seguint amb es mateix tema, me pareix un doi aquesta imperiosa necessitat de separar "mallorquí" (per exemple) de català...supòs que per aquestes persones a sudamerica no se xerra ni castellà ni espanyol, se xerra "colombiano", "peruano", "venezolano"...i anant més enfora, i seguint amb sa tonteria, supòs que no serà igual es "colombiano bogotiano" que es "colombiano medellinenco"...
dimbladas, per parts: tota aquesta 'problemàtica' ve perquè s'idioma que xerram te per nom 'català', ja sigui català de catalunya, català balear, o català valencià o català d'on sigui. El problema ve quan associes català a catalunya, i tens una necessitat imperiosa de desmarcar-te de tot allò que tengui a veure amb Catalunya. Jo no tenc cap necessitat de desmarcarme de Catalunya perque directament no tenc res que veure amb Catalunya, ni cap ganes me fa, pero tampoc li tenc odi. Dius que aquí no som catalans...ni tampoc gallecs, ni andalusos, ni de cap altra part...es fet de xerrar català (o com li vulguis dir), no me converteix en català, ni un poquet. L'estandar d'una llengua (català, o qualsevol altra) es això, un estandar (pots cercar una definició a qualsevol lloc, i el per què de la seva necessitat). I per acabar, crec que mescles ous amb caragols, l'estandar d'una llengua no diferencia entre oral i escrit.
JRF vas amb sa lliçó ben apresa, has fet servir ets arguments reglamentaris de tots ets acatalanats (t´ha fet falta fer menció a s'andalús, que no torni passar). Només un petit detall, aqui no som catalans i aquest estandar que tant estimau pot valer per ets catalans però no per ets balears, ja que aquesta llengua de laboratori lo primer que fa es proscriure tot lo que sigui propi d'aquesta terra. Per una altra part tu mateix te contradius, ja que s'estàndar és una llengua escrita, mentre que si estam xerrant de programació televisiva estam xerrant de llengua oral.
Ahora es cuando Francina y su cuchipanda de sociólogos llaman a MEDIAPRO y le dan la lista de los aspirantes que serán "bienvenidos", se aceptan apuestas ...
Igualito, igualito, igualito que en SFM, donde se entra por la puerta de atrás, se sorprenden de tantos aspirantes porque en las empresas públicas se entraba a base de que te llamarán para que te apuntaras al SOIBcy luego fueras enviado a la selección, por ejemplo IBANAT, cuando las cosas se hacen bien y con transparencia se presenta muchîsima gente y a nadie le sorprende... Para 1000 policías, 30.000 aspirantes, para 6000 plazas MIR 13.000 Aspirantes, sólamente era en las empresas públicas que para una plaza había un aspirante "invitado", que cunda el ejemplo y no nos volverá a sorprender.