Con el lema 'Gracias a todos, el sueño se ha hecho realidad', centenares de futbolistas que han sido internacionales con la selección española están citados (9.30 horas) para rendir agasajar a los de Vicente del Bosque.
De entre los invitados ya confirmados, informa la RFEF, estarán Gabriel Jorge Sosa, que llegará desde Tenerife y es el internacional más veterano con 94 años, y con el que estarán Alfredo Di Stéfano, Estanislado Basora, representante de la selección que logró la cuarta plaza en el Mundial de 1950, Luis Suárez, el que hasta ahora es único 'Balón de Oro' español o Ferrán Olivella, capitán del equipo que ganó la Eurocopa de 1964.
Pero, al mismo tiempo, todos esos jugadores que con su esfuerzo y juego fueron creando la leyenda de la 'Roja' desde hace décadas podrán también compartir el título. «El éxito de esta Copa Mundial no habría sido posible sin el esfuerzo y sacrificio de aquellos que durante años han contribuido a que el sueño, que perseguíamos desde 1930, se hiciese realidad», expresa el presidente de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF).
Tras la visita a las instalaciones y las charlas de 'amigos', todos se reunirán (13.00 horas) en el Pabellón Polideportivo para la foto de familia, ya que los de Vicente del Bosque quedarán concentrados con vistas al amistoso del 17 de noviembre (22.00 horas) en el Estadio do Sport Lisboa e Benfica contra Portugal.
De hecho, el técnico salmantino convocó a los mismos jugadores que estuvieron en Sudáfrica, con la única salvedad de la ausencia del lesionados Jesús Navas, cuyo puesto cubre Santi Cazorla, uno de los campeones de Europa de 2008.
A continuación se llevará a cabo un nuevo homenaje, en este caso por parte de la FIFA, en el que el presidente de la FIFA, Joseph Blatter, entregará a la selección la escarapela que lucirá en su camiseta durante los próximos cuatros años.
Esa escarapela, que ya luciera Italia tras vencer en Alemania 2006, estará en la nueva camiseta, que también se presentará el mismo lunes y que se estrenaría en el partido del miércoles en Lisboa.
3 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Periódico de Ibiza y Formentera
Doncs bé, a Sant Cugat també vam patir les conseqüències d'aquest tarannà després del famós partit. A la una de la matinada, uns individus envalentits per la victòria de "la roja", van calar foc a quatre contenidors de la rambla del Celler: el blau de paper, el verd de vidre, el groc de plàstic i el de roba usada. No sé què hi devien llançar, però en un moment les flames van agafar molta alçada i van amenaçar els arbres del costat. Només la ràpida intervenció dels bombers –molt ràpida, cal dir-ho–, amb dues dotacions, va evitar que es produís un desastre. Amb tot, s'hi van estar mitja hora treballant-hi. De tota manera, allò que crida més l'atenció i que ens hauria de fer reflexionar és que una victòria esportiva, en lloc de despertar alegria, sigui celebrada amb violència, mentre que una manifestació d'un milió i mig de persones reivindicatives esdevingui un model de respecte per l'entorn. Va ser una sort que la premsa internacional estigués molt atenta a tots dos comportaments i que en veiés la diferència. La victòria més immediata de la manifestació de l'altre dia va ser justament aquesta: que constituís per si mateixa tota una lliçó de civisme.
A això se li diu parlar clar, certament. I és bo que el món s'adoni que, Catalunya, si fos independent, seria avui una de les nacions capdavanteres de la Unió Europea i guanyaria moltes de les principals competicions esportives internacionals. Però hi ha un aspecte que el diari italià esmentat també toca i que és altament interessant, perquè compara el comportament de la gent que va participar en la manifestació multitudinària del passat 10 de juliol amb el comportament dels qui l'endemà van celebrar la victòria de "la roja" a Barcelona. Referint-se a la manifestació, diu el diari: "No hi va haver ferits ni res ofensiu contra Espanya" malgrat haver-hi "gairebé dos milions de persones". En canvi, en la festa espanyola per la victòria de "la roja" es va "devastar la ciutat" i hi va haver "banderes catalanes cremades i crits de 'puta Catalunya'. Aquesta és la gran diferència de cultura entre els catalans i els opressors espanyols".
Fa cosa d'uns dies, referint-se a la victòria de "la roja" en el Mundial de futbol de Sud-àfrica, el diari italià Il Toscano recordava la presència de vuit catalans, incloent-hi el valencià Albiol, en la selecció, i ho definia amb aquestes paraules: "Un equip català al servei de la Federació Espanyola; un servei de la nació catalana a l'Estat opressiu d'Espanya". I afegia: "Es va tornar a demostrar que sense Catalunya, Espanya no és res. En l'esport, en la indústria, en l'economia, en tot".