El Consell d’Eivissa vol manifestar el seu dolor i pesar per la mort el passat dia 24 d’abril del pare Josep Massot i Muntaner, referent en els estudis filològics i històrics de les Illes Balears.
Com a frare benedictí va portar fins a les últimes conseqüències la màxima de l’orde, Ora et labora, amb una ingent obra difícilment superada en rigor i dedicació.

En els últims vint-i-dos anys de la seua vida va descobrir Eivissa on tengué grans amistats i obres estretament relacionades amb la nostra illa com la revista Randa, especialitzada entemàtica baleàrica amb constants articles sobre Eivissa. També el pare Massot publica, entre moltes altres, les Memòries de Missions de Recerca de l’Obra del Cançoner popular de Catalunya, el 2000, amb les investigacions que el 1928 dugueren a Eivissa i Formentera Baltasar Samper i Ramon Morey.

També cal esmentar els Diaris d’un abat-bisbe d’Austràlia (Roma-Nova Núrsia, 1900-1914) de l’eivissenc Fulgenci Torres Mayans i com no, les constants referències a les Pitiüses en totes les seues obres de caire històrica.

Que la terra us sigui lleu, benvolgut pare Massot.