El presidente catalán, Artur Mas, ha afirmado hoy que su gobierno está dispuesto a seguir adelante y hacer la consulta el 9 de noviembre «con locales abiertos, urnas y papeletas» aunque ha reconocido que los partidos del bloque soberanista «no están tan juntos como hace diez días».
Consulta soberanista en Catalunya
Mas dice ahora que mantiene la consulta el 9N con «urnas y papeletas»
También en Noticias
- La bebida que cada vez se bebe menos y ayuda a reducir el colesterol
- Plazas libres en dos de los destinos más deseados del Imserso
- Así serán los lujosos pisos que Salt Bae está construyendo en Ibiza
- «No sé si será el club más grande del mundo, pero sí el más espectacular»
- ¿Qué supermercados están abiertos este domingo 22 de diciembre en Ibiza?
105 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Periódico de Ibiza y Formentera
l'amo de son carabassa, no digas mas tonterías
Cuando se aferra tanto al poder, yo me pregunto, que habrá debajo de las alfombras.
por los periodicos:y tambien por señor Artur Mas---y que pasa con los catalanes Frances este no Excisten?por la historia si----sera mas facil a reunir creo o no?Saludo a todos----------las consecuencias son previsible---sin manipular informacionesl.
Aquest tiu no fa més que que enganyar-nos als catalans i fer-nos agafar ilusions per res. Ens ha enganyat com tots els polítics, sabent que la consulta no era legal. Artur, ves-t'en a bufar culs !.
Però aquest és el nivell dels enemics de les llibertats nacionals de Catalunya i serà difícil que es pugui avançar intel·lectualment en cap mena de debat. El debat no és possible, perquè Espanya no reconeix ni reconeixerà mai la nació catalana. Espanya admet debats amb França, amb Portugal o amb Itàlia, posem per cas, però mai amb Catalunya, perquè aquesta, als seus ulls, no existeix i Balears encara menys. N’accepta el nom, és clar, ves quin remei, però només com una possessió. Per tant, la comparança amb el debat que es va establir entre el Regne Unit i Escòcia no s’escau, ja que allà sí que hi ha reconeixement. Allà, Escòcia, sí que es veu reconeguda pel Regne Unit, i és en virtut del respecte que aquest últim demostra per la primera, que n’admet el lliure albir. L’Estat espanyol, en canvi, només es reconeix a si mateix i considera Catalunya i Balears una mera pertinença. Per això ha dedicat bona part de la seva existència a reescriure la història de Catalunya Balears i Pais Valencià, perquè necessita que els catalanoparlants ignorin qui són i que els espanyols creguin que aquests pobles no sols els pertany, sinó que “són” Espanya.Si a ses Illes una gran majoria decidits,cansats de tants robatoris(sobres,bankia....) agresions a la cultura i a la nostra llengua (til) etc, i decidicim fer un referèndum ens passaria el mateix.Estem governats per castella i des d'allà ens imposen ses seues lleis a ca nostra.
Prohibit votar, en nom de la democràcia "Condemnar el franquisme equivaldria a condemnar el PP, una formació política creada el 1976 per un exministre feixista i mà dreta de Franco" Només un totalitari, un hipòcrita o un cínic –o algú que sigui totes tres coses alhora– pot dir sense enrojolar-se una frase com la del títol d’aquest article. Tanmateix, és la frase que Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, María Dolores de Cospedal, Pedro Sánchez, Alícia Sánchez-Camacho, Albert Rivera, Rosa Díez, Felipe González,Bauzá i una llista infinita de polítics nacionalistes espanyols repeteixen dia rere dia amb relació a la consulta del 9-N aprovada pel Parlament de Catalunya. Ja se sap que la manca d’arguments afavoreix l’atzagaiada o els insults gratuits que hi ha per aquí que transpuen xenofòbia contra els catalans, però hi ha límits que mai no s’haurien de traspassar. Només cal observar l’estupor que l’esmentada frase, així com l’actitud espanyola que l’acompanya, provoquen internacionalment. I és que dir que es prohibeix votar en nom de la democràcia és el mateix que dir que es prohibeix llegir en nom de la lectura o que es prohibeix caminar en nom de l’exercici.
L'articulista del diari El País César Molinas considera que el president de la Generalitat, Artur Mas ha estat astut al plantejar 'un nou 9-N' seguint una via que el govern espanyol no ha impugnat, perquè situa el president Mariano Rajoy davant un "dilema horrible". Segons Molinas, l'Estat haurà de triar ara entre tolerar la nova forma de consulta -"pseudoconsulta', diu ell- o bé avortar-la. I al seu entendre les dues opcions són dolentes per al govern espanyol. "Mas apunta a l'opinió internacional, que no veu cap diferència [del procés català] amb Escòcia. El New York Times, el Wall Street Journal, The Economist, el Los Angeles Times, el Financial Times... demanen política", recorda. Molinas creu que si ara Rajoy tolera la consulta i critica la falta de garanties que té, "li respondran que no les té perquè va prohibir la que sí que les tenia". I si finalment la vol prohibir, encara serà pitjor. "Si Rajoy utilitza la força, el contrast amb la imatge civilitzada d'Escòcia es fará insofrible, amb un gran impacte sobre l'opinió internacional", ha apuntat. L'articulista d'El País ha fet aquestes reflexions al Twitter.
Los Catalanes lo que tienen que hacer si el Costitucional no les deja votar, es depositar la papeleta pro independencia en el buzón de los Reyes Magos.
Es incomprensible que haya gente que siga, ha un elemento como este, esto demuestra lo mal que esta el país de los tontos.
Otro esperpento trufado de payasada. ¿Cómo es posible que los catalanes que son listos mantengan a mentiroso y que además es gafe?. Quería mayoría absoluta hace dos años y perdió 12 consellers, o como se llame. Todo lo que toca lo destroza. Ya lo dicen sus "amigos": solo funciona a base de ocurrencias. Vamos a ver cual será la próxima.