Imagen de archivo del presidente del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba. | Moisés Copa

Aquest cap de setmana en Lorenzo Córdoba, president del Consell Insular de Formentera, ha signat un article d’opinió titulat «El ple més lamentable», on es queixa de tothom i reparteix culpes en totes direccions, un fet ja ben habitual en ell. Però aquesta vegada utilitza el qualificatiu lamentable per descriure el ple de la setmana passada. I això és interessant. Com defineixen els diccionaris aquesta paraula? De la següent manera Del llatí, lamentabĭlis. Adjectiu. 1. Digne de lamentació.

Idò té tota la raó el president: la setmana passada vam presenciar un ple lamentable. És per això que m’agradaria aclarir i afegir, si puc, més sobre aquest adjectiu i el president. Crec que la figura d’en Lorenzo C. encaixa molt bé per ajudar a entendre millor el significat d’aquest adjectiu.

Lamentable és enganyar i trair la confiança dels companys i votants que varen confiar en tu.Lamentable és exigir aquí i a Mallorca (d’amagat) 4000€ al mes dels «fons reservats» quan ja tens el millor sou del Consell.

Lamentable és crear un show mediàtic perquè la gent pensi que lluites pels seus interessos quan només lluites pels teus.

Lamentable és quan no acceptes que t’han agafat fent trampes i acabes expulsat de la coalició que formaves part.

Lamentable és que tot el personal de la teva àrea et digui que no vol treballar amb tu.

Lamentable és fer magarrufes en l’adjudicació dels quioscos i acabar-ne recusat.

Lamentable és cancel·lar una Junta de govern per forçar una reunió amb una persona encaputxada.

Lamentable és estar investigat per la Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears per possible suborn, prevaricació i tràfic d’influències, entre d’altres.

Lamentable és que 16 dels 17 consellers que formam el Ple t’hàgim demanat, en repetides vegades, que presentis la dimissió o que plantegis una qüestió de confiança i que, amb el cinisme i la sobèrbia que ja són habituals en tu, contestis que et donem una raó per fer-ho.

Lamentable és estar al capdavant del Consell tot sol, sense vicepresidents ni Junta de govern ni consellers en les àrees, amb la institució bloquejada i les àrees sense impuls polític.

Lamentable és multiplicar els plens de cada mes per la teva incapacitat en la gestió i provocar així un augment en les despeses de les arques públiques.

Lamentable és que tot sol, amb 1 sol vot de 17 del Ple, amb la confiança de ningú, t’obstinis a governar la nostra institució.

Lamentable és també que totes les forces polítiques del Ple (16 consellers de 17) no hàgim sabut asseure’ns i fer política, és a dir, negociar i arribar a un acord per una moció de censura.

El Consell Insular de Formentera tornaria a disposar d’un equip de govern, d’uns vicepresidents i d’una Junta de Govern: el Consell tornaria a la normalitat i seria governable fins a noves eleccions.