El Comitè d’Empresa de Liquid Media S.L, empresa subcontratada per elaborar els informatius d’IB3, vol denunciar el fet que va ocórrer el cap de setmana passat en relació a la cobertura d’esports d’IB3 a l’illa de Formentera. A la xarxa social de Twitter es pot veure a un tuit d’un jugador de la SD Formentera, on apareix aguantant un micròfon de la Radiotelevisió pública de les Illes Balears. Davant d’aquest fet, el Twitter oficial d’Esports IB3 va felicitar al jugador per la feina feta. La situació ens sembla inacceptable per la pèrdua de qualitat informativa i de drets laborals que suposa per als treballadors que desenvolupen aquest tipus de tasques. Es veuen ‘obligats’ a fer feines de redactor, com les de aguantar el micròfon y fer les preguntes que hauria de fer un periodista. A més de ser una falta de consideració y respecte cap a l’entrevistat.

Aquest tipus de cobertures s’emmarquen dins les cinquanta jornades extra d’un operador de càmera per ajudar a l’equip de la Pitiusa des Sud a cobrir la informació dels 365 dies de l’any. Aquesta pràctica ja s’ha donat en altres ocasions en les feines realitzades pels càmeres subcontractats de la casa. Aquesta situació és, sens cap mena de dubte, insuficient per garantir una qualitat informativa d’un mitjà de titularitat pública.

Els ciutadans de les Illes Pitiüses paguen la mateixa quantitat d’impostos que la resta d’habitants de les Illes Balears per rebre aquest servei.