Des d’Emprendada Feminista volem mostrar el nostre suport i solidaritat amb el poble palestí i sumar-nos a les veus que estan demanant l’alliberament de tots els ostatges israelians i l’alto el foc.

Ara fa ja 75 anys que Palestina està ocupada i assetjada per Israel, un Estat que ha sotmes militarment a palestins i palestines, que els ha desposseit de les seves terres i recursos. El poble palestí ha estat sistematicament negat violentament dels seus drets més bàsics i ha estat forçat a la diàspora, tot això amb la complicitat de les potències del nord global. Davant aquesta situació creiem que, com a feministes i defensores d’una transformació radical de la societat, hem d’alçar la veu i exigir als nostres propis governs que no siguin complices d’aquesta nova massacre que s’està perpetrant a Gaza.

Volem recordar, enfront alguns dels arguments que s’estan esgrimint per a justificar l’assejatment al poble palestí, que els drets de les dones no poden ser una excusa per a desplegar discursos islamòfobs i civilitzatoris cap altres pobles. Ja hem vist anteriorment com la dreta més rancia i xenòfoba corre a assenyalar i promoure discursos d’odi -o justificar intervencions militars com es el cas de Gaza- contra comunitats específiques tot abanderant els drets de les dones i de les persones lgtbiq+ que recolzen en el plànol discursiu però mai en el plànol material i concret. Pensadores feministes com Sara F. Farris ja han alertat de l’explotació de temàtiques feministes per part de polítics neoliberals en les seves campanyes contra l’Islam ( Farris R. S. En nombre de los derechos de las mujeres. Traficantes de Sueños, 2017) mentre que altres com Jasbir Puar han denunciat la mateixa instrumentalització, aquest cop amb els drets de les persones lgtbiq+ (Puar, J. Ensamblajes feministas. Edicions Bellaterra, 2017). No volem, com a feministes, contribuir a l’agenda d’aquells que després minimitzen i relativitzen la violència contra les dones en els seus propis territoris perquè, per ells, els masclistes sempre són els altres.

La lluita feminista és i sempre serà també una lluita antiracista i antiiimperialista i aquesta és l’arrel del crit de solidaritat que per les feministes avui té més sentit que mai: «No volem genocidi, no volem apartheid. No en el nostre nom».

Emprendada Feminista