Diu un refrany que, per moltes vegades que repeteixis una mentida, no serà veritat i un altre diu que, per molt que vulguis tapar la realitat, al final surt a la llum. Aquestes dues afirmacions es podrien aplicar, fil per randa, a la situació educativa al municipi de Santa Eulària des Riu perquè, tot i les promeses fetes i les bones paraules, hem començat el curs com el vàrem acabar; pendents de l’execució de projectes reiteradament reclamats.
Per això és, com a mínim sorprenent i decebedora la gosadia del conseller d’Educació, el Sr. Martí March, d’intentar tapar la seva inoperància tractant de desviar el focus dels problemes educatius del municipi cap a un tràmit administratiu de cessió d’un solar al nucli urbà de Santa Eulària.

És lamentable que, en un intent desesperat per tapar una ineficaç gestió al front de la Conselleria, parli del suposat retràs en la cessió d’uns terrenys quan no ha set capaç d’executar cap dels projectes reclamats des de fa temps tant des de l’Ajuntament com des del Consell Escolar Municipal.

El conseller deu pensar que sembrant dubtes sobre la cessió d’un solar no haurà de donar explicacions de per què l’escola de Sant Ciriac segueix sense reformar-se, per què no s’ha fet l’ampliació de l’institut Quartó del Rei (tot i tenir els terrenys per fer-ho) o per què no ha set capaç d’iniciar l’ampliació de l’escola de Sant Carles.

S’ha de ser molt agosarat per no tenir en compte les prioritats reclamades des del CEM i, a sobre, voler culpar als altres de la teua pròpia inoperància. Potser algú creurà les seves excuses, però la realitat és la que és i, tot i que la Conselleria va decidir unilateralment fer l’ampliació de Sant Carles en dues fases, encara no ha set capaç de començar la primera (també a uns terrenys que té des de fa temps).

Es molt decebedor veure com els responsables de la Conselleria d’Educació estan més preocupats en tapar la seva incapacitat de gestió que de donar solucions reals a necessitats reals reclamades ja fa temps per la comunitat educativa del municipi i no parlem ja de projectes com l’Escola d’Idiomes o del Centre d’Adults...Enlloc d’això, es dediquen a llançar cortines de fum inconsistents ja que, com molt bé sap el conseller, des de l’Ajuntament s’estan fent els tràmits administratius necessaris per a obtenir la propietat dels terrenys on s’ubicarà el futur centre.

Procediment, per cert, pendents d’un tràmit ambiental del Govern que, no volem malpensar, encara no està resolt. Que no es preocupi el conseller que l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu sí sap fer la seva feina, com va demostrar avançant i executant les obres de Santa Gertrudis i la primera fase de l’IES Quartó del Rei. Sap el conseller que les portes del Consistori seguiran obertes, com ho han estat fins ara, per col·laborar en allò que sigui necessari per a la millora educativa al municipi, però no tracti de confondre llançant insinuacions que sap incertes.

La realitat és la que és i les cortines de fum intencionades no la taparan per molt que ho intentin.